İZMİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YENTÜR: HEDEFİMİZ 65 KÖY YAŞAM MERKEZİNİ ŞEHRE GETİRMEK
İZMİR İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapatılan köy ilköğretim okullarının yeniden açılarak köy yaşam merkezlerine dönüştürülmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında kentte 22 merkez kurulduğunu söyledi. En kısa sürede bu sayının 65’e yükseleceğini belirten Dr. Yentür, “Tüm imkanları seferber ederek tek bir köy okulunun kapalı kalmaması için canla başla çalışıyoruz.”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile kapatılan köy ilköğretim okullarının, eğitim ve öğretim gibi farklı alanlarda hizmet verecek eğitim ve sosyal faaliyetlerin yürütüldüğü köy yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesinin hayata geçirilmesi. kütüphanelerde, matematikte, bilimde ve tasarımda yapılacak etkinlikler ülke genelinde devam ediyor. Projenin kentteki uygulaması hakkında bilgi veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir’de 22 merkez kurulduğunu ve bu sayının en kısa zamanda 65’e çıkacağını belirtti. İlk defa kapatılan köy okullarımızın açılmasıyla başladı. Köy Yaşam Merkezi, “hayat boyu öğrenme modelinin sahaya yansıtıldığı en iyi uygulama” ifadesini kullandı.
‘MİLLİ EĞİTİMİN HAYATA PENCERESİ’
Kapanan köy okullarını tamir ettiklerini belirten Dr. Yentür, sözlerine şöyle devam etti: “Halk eğitim sınıflarımız aracılığıyla okul öncesi eğitim sınıfları, kütüphane, ilkokul sınıfları ve halkın yaşamına dokunan tüm alanlarda kurslar açtık. köyümüzdeki vatandaşlarımız.İzmirimizde şu anda 22 köy yaşam merkezimiz var.İnşallah bu sayı en kısa zamanda 65’e ulaşır.Milli Eğitimin bir penceresi olarak hayat boyu öğrenme merkezlerini hem öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. İzmir’in en güneyinden en kuzeyine, Dikili’den Menemen’e, Menemen’den Kiraz’a kadar tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızı buluşturuyoruz.”
‘EĞİTİM VE ÖĞRENİM 7’DEN 70’E HERKESE AÇIK’
Milli Eğitim Bakanlığı’nın en merkezi olan şehrin imkanlarını en ücra köylere ulaştırmasının anlamlı bir proje olduğunu ifade eden Dr. Yentür, “Bizim uğrunda feda edilecek tek bir ferdimiz yok. eğitim.Bizim anlayışımızda eğitim ve öğretim 7’den 70’e herkes için geçerlidir.Öğrenmenin yaşı yoktur.Bugün burada bunu görüyoruz.Kadınımız ve erkeğimiz kendini resime, sanata, müziğe, ekolojik tarıma adamış, “Bizim güzel tarım uygulamaları, kiremit, aromatik bitkiler ve çok çeşitli alanlarda çok zengin bir kurs imkanı. Bütün imkanları seferber ederek tek bir köy okulunun kapanmaması için canla başla çalışıyoruz.” Öte yandan köy yaşam merkezlerinin bölgede büyük bir yansıması olduğunu belirten Dr. o alanlardaki yetkinlikleri ve farklılıkları ne olursa olsun, o yörenin veya köyün eğitimine ve kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışma yapmak. Yıllardır kapalı olan binalarının onlar için bir umut ışığı, bir paylaşım ve öğrenme merkezi olması son derece anlamlı.”